ADANA ADLİYESİ
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Töreni

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğün iştirâkleriyle fidan dikim töreni düzenlendi.

Adalet Ormanında gerçekleştirilen fidan dikim törenine Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Altuğ Kürşat ŞAHİN, Adana Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ferhat KARAKUŞ, Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Hasan ALTAY ve Cumhuriyet Savcısı Osman İLKUTLİ, Adana Denetimli Serbestlik Müdürü, Açık Ceza İnfaz Kurumu müdürleri ve personelleri katıldı.

Türkiye genelinde "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında yeşil vatanımızı korumak ve geleceğe nefes olmak gayesiyle, binlerce fidanın toprakla buluştuğu ağaçlandırma seferberliği gerçekleştirildi.

Adana Adalet Ormanında; 30 dekarlık alana daha önce 2000 fidan dikilmişken 11 Kasım 2025 Milli Ağaçlandırma Gününde 645 adet fidan daha toprakla buluşturularak toplam 2645 fidan günümüze umut, gelecek nesillere emanet olarak bırakıldı.

Adana Adliyesi, her yıl "Milli Ağaçlandırma Gününde" yalnızca bir çevre faaliyeti olarak değil daha yaşanabilir bir Türkiye teminatı olarak fidan dikimi gerçekleştirmektedir.